Épületfűtés napenergiával!

Magyar újítás, magyar gyártás, hazai termék!

Az adatlap kitöltése segíti a beindítandó gyártást. Ha Önt érdekli a termék iránti lehetőség, elkötelezettség nélkül válaszoljon. Adatait nem adjuk át másoknak, bizalmasan kezeljük, pénzt sem kérünk, de hasznosítjuk a termék paramétereiben!

Tudta Ön, hogy a NAP négyzetméterenként átlagosan 1400W energiát sugároz le a földre, amelyből 1000-1200W hasznosítható? (Egy kávéfőző már 650W-al gőzt termel...!)
Igen Nem

Tudja-e, hogy a napsugárzás nem függ a külső levegő hőmérsékletétől? (Egy fagyos, de tiszta égboltú napon is levehető a 800W/m2 érték 4-6 órán keresztül)
Igen Nem

Tudje-e, hogy a fűtés az ember számára a környező levegő hőmérsékletét jelenti? (Gyártandó termékünk friss meleglevegőt juttat a belső térbe)
Igen Nem

Tudja-e, hogy a hagyományos fűtési rendszerek árát a kiegésztő berendezések emelik meg, mint a kazán, a radiátorok, kémény. (Mindezeknek a meleg levegőhöz csak áttételesen van közük)
Igen Nem

El tudja képzelni (fogadni), hogy a napenergiás fűtésének kiegészítője a villamos energia legyen? (Amikor szükséges a hálózatból vételezve)
Igen Nem

Lenne helyi lehetősége hőtárolós víztartály elhelyezésére a nappal termelt energia éjszakai tárolására? (Ekkor a termékünk a kazánt helyettesítő üzemmódban dolgozik és a padlófűtéses / radiátoros vizes körbe ad át hőt.)
Igen Nem

El tudja képzelni, hogy a szellőztetést rábízza egy automatikus fűtési redszerre? (Nem nyit ablakot, mert a rendszer úgyis kicseréli a használt levegőt friss meleg levegőre)
Igen Nem

A tetőtéri szobák tipikusan rossz klímatikus érzetűek. El tudja képzelni, hogy a nyári hőségben az estére-éjszakára kialakuló 28C hőmérsékletű levegőt a rendszer automatikusan cserélje a kinti 20-22C levegővel? (A befújás intenzívebb, mint a kitárt tetőablak és esőben is működik)
Igen Nem

A tetőtér könnyűszerkezetes beépítésű: gipszkarton, OSB lap, furnér lemez. Ide felvezetni a lenti vizes radiátoros rendszert költésges és körülményes. Belátható, hogy a tetősikra elhelyezett kollektor, pár cm-es héjazat-áttöréssel az egyszerűbb és az olcsóbb megoldás?
Igen Nem

Egy átlagos lakószoba 15m2-es. Tudna-e biztosítani a kollektor számára 2m2 (ajtólapnyi) oldalfalat, tetősíkot? (Fűtéshez a Keleti és/vagy a Déli tájolás a megfelelő)
Igen Nem

Összesen mekkora területet szándékozna összesen napenergiával fűteni? (Adhat meg négyzetmétert vagy felsorolhatja a helységeket)

A berendezés 30 Celsius fokos meleg levegőt kezd el befújni a beltérbe, de ha Önnek lehetősége lenne azt tetszőlegesen magasabbra állítani, ön milyen hőfokot választana?
A nappaliba?
.....A hálóba?
.A szárítóba?
.A szaunába?
Egyéb helységbe (pl:)?

Érdekli-e az az opció, hogy a fűtési rendszer a maga számára állítsa elő (napelemmel) a villamos energiát is? (Nem csatlakozik a szolgáltatóhoz)
Igen Nem

Érdekli-e az a kiegészítő motitoring rendszer, amely WEB-re kűldi folyamatosan a főbb szenzor értékeket, mint a besugárzás értéke, a külső hőmérséklet, a belső hőmérséklet, stb. (Az érzékelők helyi WiFi routerre adják át az adatokat, amely bárhonnan elérhetővé válik)
Érdekel Nem

Szempont-e Önnél (vagy egy gondozottjánál), hogy a fosszilis energiák égetésén alapuló fűtőberendezések nehéz és folyamatos saját munkát, jelenlétet igényelnek, amit bírni kell? (Favágás, szénhordás, hamuzás, kazán tisztítás, kéményseprés, CO mérés, légtelenítés, fagymentesítés, stb)
Igen Nem

Szempont-e Önnél, hogy hozzájárulhat a környezet védelméhez?
Igen Nem

Van-e már felszerelt egyéb napenergiás rendszere?
Igen, napelemes
Igen, napkollektoros
Hibrid, mindkettő
Nincs

Ötleteit, javaslatát gyártói szempontból köszönettel vennénk: (több hely van, mint ami látszik)

Ha megad elérhetőséget (@, SMS ) értesítjük a hozzájutás (későbbi) lehetőségéről